به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم علی سلاجقه رئیس سازمان حفاظت محیط زیست امروز در مراسم روز جهانی خاک اظهار تاییدداشت: ۵ میلیون هکتار از اراضی کشاورزی منشاء گرد و غبار های هستند که در کشور مشاهده میشود که حدود ۳.۷ میلیون هکتار از این اراضی آبی نیز هستند.
وی افزود: منشا حدود ۱۵ درصد میزان گرد و غبار و ۳۵ درصد خسارت ناشی از گرد و غبار به منابع طبیعی کشور از اراضی کشاورزی است؛ پرسشی که مطرح می شود این است که چرا این اتفاق افتاده و آیا واقعا کشاورزی ما علمی است.
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست ادامه داد: حفاظت از آب و خاک در کشور به درستی انجام نمی شود؛ برای افزایش بهره وری در بخش کشاورزی باید تولید در واحد سطح را افزایش دهیم تا فشار بر روی منابع طبیعی را برداریم.
رئیس سازمان محیط زیست ادامه داد: قانون حفاظت از خاک که در سال ۹۸ ابلاغ شد، به چگونگی آلوده شدن منابع آب و خاک و کمیت آن پرداخته شده است.
وی تصریح کرد: موضوع تغییر اقلیم بهانه توجیه سوء مدیریت ها شده است باید توجه داشت که در حال مسموم کردن منابع آب و خاک کشور هستیم.
سلاجقه ادامه داد:طبق قانون حفاظت از خاک وقتی خاک تخریب میشود باید بازسازی شود، بازسازی هر مترمکعب خاک ۳ دلار تا ۳۹ هزار دلار هزینه میبرد اما این اقدام در کشور انجام نمی شود.
رئیس سازمان محیط زیست گفت: البته کشاورزانی هم در کشور داریم که از منابع آب و خاک به بهترین نحو استفاده می کنند و بهره وری بالایی در تولید دارند.
سلاجقه گفت: برای حفاظت از خاک کنار وزارت جهاد کشاورزی هستیم و ما وظایف قانونی خود را انجام میدهیم اما این وزارتخانه نیز باید چالشهای مربوط به آینده خاک را کاهش دهد و به جای افزایش سطح زیر کشت، بهره وری را افزایش دهد و خاک ورزی و کشاورزی حفاظتی در کشاورزی کشور انجام شود.
وی تصریح کرد: ۲۷۰ میلیون هکتار از اراضی کشورهای همسایه نیز مولد و منشا گرد و غبار هستند و در ایجاد گرد و غبار در کشور ما نقش دارند که برای رفع این مشکل رایزنیها نیز در حال انجام است.
سلاجقه گفت: هییت عراقی نیز به ایران می آیند تا درباره مشکلات گرد و غبار مذاکرات عملیاتی داشته باشیم؛با کشور های دیگری نیز مانند ترکمنستان رایزنیهایی برای مهار کانونهای گرد و غبار در حال انجام است.
انتهای پیام/