۷۷ میلیون زنبور انکارسیا برای مبارزه بیولوژیک به گلخانه‌های سبزی و صیفی وارد می‌شود - افق اقتصادی

77 میلیون زنبور انکارسیا برای مبارزه بیولوژیک به گلخانه‌های سبزی و صیفی وارد می‌شود - افق اقتصادی
شنبه, ۳ آذر ۱۴۰۳ / بعد از ظهر / | 2024-11-23
کد خبر: 151627 |
تاریخ انتشار : ۱۷ مهر ۱۴۰۲ - ۱۷:۵۱ |
238 بازدید
۰
3
ارسال به دوستان
پ

رییس تحقیقات کنترل بیولوژیک موسسه تحقیقات گیاه پزشکی گفت: برای مهار جمعیت و کاهش خسارت سفید بالک ها در مزارع و سبزی و صیفی ۷۷ میلیون زنبور انکارسیا گلخانه ها وارد می‌شود.

۷۷ میلیون زنبور انکارسیا برای مبارزه بیولوژیک به گلخانه‌های سبزی و صیفی وارد می‌شود

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم رسول مرزبان رییس تحقیقات کنترل بیولوژیک موسسه تحقیقات گیاه پزشکی در جمع خبرنگاران اظهار داشت: زنبور انکارسیا فورموزا برای کنترل سفید بالک های گلخانه ای در کشور تولید شد.

وی افزود: سفید بالک جز آفات مکنده و ناقل ویروس های گیاهی هستند که مشکلات زیادی در گلخانه های سبزی و صیفی کشور ایجاد کرده است.

رییس تحقیقات کنترل بیولوژیک موسسۀ تحقیقات گیاه پزشکی ادامه داد: در حال حاضر سطح زیر کشت سبزی و صیفی گلخانه ای در کشور حدود ۱۵ هزار هکتار است که برای مهار جمعیت و کاهش خسارت سفید بالک ها در سطحی معادل ۵ درصد گلخانه های کشور سالانه نیاز به رها سازی بیش از ۷۷ میلیون از این زنبور است.

وی تصریح کرد: بومی سازی تولید زنبور پارازیتوئید از خروج ۴۶۲ هزار دلار ارز از کشور جلوگیری می‌شود و همچنین منجر به کاهش مخابرات ناشی از مصرف آفتکش های جلوگیری به عمل می‌آید و حتی امکان صادرات آن وجود دارد.

کنترل بیولوژیک در ۶ درصد مزارع برنج

مرزبان در پاسخ به سوال خبرنگار خبرگزاری تسنیم در پاسخ به اینکه برای چه محصولاتی امکان کنترل بیولوژیک کامل و بدون استفاده از آفت کش ها در کشورمان وجود دارد، اظهار داشت: ۱۰۰ هزار هکتار از مزارع شمال کشور زیر پوشش کنترل بیولوژیک انجام شده و امکان توسعه آن برای کلیه مزارع برنج کشور وجود دارد.

وی افزود: با توجه به اینکه سطح یارانه محصولات بیولوژیک کاهش یافته است سطح زیر کشت برنج به صورت بیولوژیک نیز کاهش یافته است.

رییس تحقیقات کنترل بیولوژیک موسسۀ تحقیقات گیاه پزشکی ادامه داد: زمانی باید اقدام به کنترل آفات شود که خطر آفرین باشد و وجود آنها باعث تنوع زیستی شود؛ تنها زمانی که آفات به مزارع خسارت وارد می‌کنند با کنترل بیولوژیک باید سطح تعداد آنها را کاهش داد.

آغاز کنترل بیولوژیک باغ های انگور

وی تصریح کرد: برنامه کنترل بیولوژیک باغ های انگور نیز کشور وجود دارد و به صورت پایلوت ابتدا در فضایی بالغ بر ۱۰۰ تا ۲۰۰ هزار هکتار انجام می شود.

مرزبان گفت: در حال حاضر ۵ تا ۶ درصد مزارع برنج کشور به صورت بیولوژیک تولید آنها انجام می‌شود.

رییس تحقیقات کنترل بیولوژیک موسسۀ تحقیقات گیاه پزشکی ادامه داد: برای توسعه تولید محصولات کشاورزی به صورت بیولوژیک باید قانون موجود در کشور اجرایی شود و در صورتی که تخلفی نیز در این بخش وجود دارد با متخلفان برخورد صورت گیرد تا مصرف سموم کشاورزی در کشور کاهش یابد.

وی اظهار داشت: منابع مالی  و ترویج برای تغییر روش کنترل بیولوژیک در کشور وجود دارد و میزان تحقیق و پژوهش موجود در این ارتباط را افزایش داد.

مرزبان گفت: دانش فنی ۱۰ عامل بیولوژیک در کشور معرفی و به بخش خصوصی برای اجرا واگذار شده است.

وی افزود: در حال حاضر سازمان تحقیقات آموزش و ترویج کشاورزی نیز به برخی از محصولات کشاورزی که به صورت بیولوژیک تولید شده است، نشان سلامت اعطا می‌کند.

انتهای پیام/

✅ آیا این خبر اقتصادی برای شما مفید بود؟ امتیاز خود را ثبت کنید.
[کل: ۰ میانگین: ۰]
نویسنده: 
لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم افق اقتصادی در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام‌هایی که حاوی توهین، افترا و یا خلاف قوانین جمهوری اسلامی ایران باشد منتشر نخواهد شد.
  • لازم به یادآوری است که آی‌پی شخص نظر دهنده ثبت می شود و کلیه مسئولیت‌های حقوقی نظرات بر عهده شخص نظر بوده و قابل پیگیری قضایی میباشد که در صورت هر گونه شکایت مسئولیت بر عهده شخص نظر دهنده خواهد بود.
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    نظرتان را بیان کنید