مهدی خالدی مدیرکل امور اقتصادی وزارت جهاد کشاورزی در گفتگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم اظهار داشت: مشکل اصلی واحدهای خرد در بخش کشاورزی فروش یا دسترسی به بازار محصولات تولیدی است که برای رفع این مشکلات برنامه مهمی در نظر گرفته شده که از مهم ترین آنها کشاورزی قراردادی است.
وی افزود: واحدها و صنایع تبدیلی را از طریق کشت قراردادی در کنار کشاورزان قرار دادیم تا قبل از آغاز تولید برای محصولات آنها مشتری وجود داشته باشد.
مدیرکل امور اقتصادی وزارت جهاد کشاورزی ادامه داد: در مورد کالاهای اساسی مانند گندم و گوشت وزیر جهاد کشاورزی شرکتهای دولتی را موظف کرده است تا تولید به صورت قراردادی را اجرا کنند.
وی تصریح کرد: در سایر محصولات کشاورزی نیز کشاورزی قراردادی با مشارکت بخش خصوصی انجام میشود به طوری که بر اساس گزارشهای به دست آمده در تولید محصولی مانند آلوئهورا و گلاب نیز تولید قراردادی وجود دارد.
دبیر کارگروه کشاورزی قراردادی ادامه داد: تامین ملی کشاورزی قراردادی از یک سال قبل به بانکها ابلاغ شده است که برای تولید قراردادی محصولات اساسی استفاده میشود.
ایجاد پلتفرم کشاورزی قراردادی
خالدی در پاسخ به اینکه چه میزان تولید قراردادی برای سال زراعی جدید برنامه ریزی شده است گفت: هنوز آمار دقیق درباره تولید قراردادی در کشور وجود ندارد به همین منظور پلتفرمی در نظر گرفته شده تا اطلاعات این بخش ثبت شود.
وی در ارتباط با ساختار حقوقی کشاورزی قراردادی برای الزام آور بودن طرفین به تعهدات گفت: خود شرکت ها باید در این ارتباط ساختارهای الزام آوری در قراردادها ایجاد کنند تا به یکدیگر اعتماد داشته باشند.
انتهای پیام/