دام کم نیست؛ دام‌داران زیر قیمت نمی‌دهند - افق اقتصادی

دام کم نیست؛ دام‌داران زیر قیمت نمی‌دهند - افق اقتصادی
شنبه, ۳ آذر ۱۴۰۳ / قبل از ظهر / | 2024-11-23
کد خبر: 31172 |
تاریخ انتشار : ۱۷ تیر ۱۴۰۲ - ۲۲:۰۸ |
323 بازدید
۰
5
ارسال به دوستان
پ

اتحادیه مرکزی دام سبک کشور اعلام کرد که خلا حضور دولت در بازار موجب رونق قاچاق و کشتار دام‌های مولد شده و ادامه این وضعیت تا پایان نیمه اول سال، وضعیت نامساعدی را برای قیمت دام زنده و همچنین قیمت گوشت در نیمه دوم سال رقم می‌زند.

دام کم نیست؛ دام‌داران زیر قیمت نمی‌دهند

دام کم نیست؛ دامداران زیر قیمت نمی‌دهند

گروه کشت و دام بازارنیوز- مهربانو مهدوی؛ روز گذشته رئیس اتحادیه گوشت گوسفندی در گفتگویی با این خبرگزاری از افزایش ۵ هزار تومانی قیمت گوشت گوسفندی به دلیل کمبود عرضه در بازار خبر داد.

متن کامل این مصاحبه را اینجا بخوانید. «گوشت باز هم گران شد/ با کمبود عرضه دام مواجه هستیم.»

اتحادیه مرکزی دام سبک کشور در واکنش به این خبر، توضیحاتی را برای خبرگزاری بازار ارسال کرده که متن کامل آن به شرح زیر است؛ کمبود دام به هیچ وجه درست نیست.

طرح این موضوع تکرار ادعا‌هایی است که متاسفانه یکی از مسئولین شرکت پشتیبانی شروع کرده و کسانی که تاکنون از واردات گوشت، انتفاع بسیار برده اند در حال ادامه آن هستند تا سرعت و حجم واردات گوشت را (که همین الان هم بسیار بالاست) بیشتر کنند.

سوالی که از این افراد باید پرسید این است که چرا این حجم از وارداتی که تا به حال انجام شده، هیچ تاثیری در کاهش قیمت گوشت نداشته است؟

سوال بعدی این است که چرا هیچ اثر کاهشی در قیمت‌های گوشت‌هایی که شرکت پشتیبانی امور دام در تهران (بره به قیمت ۳۵۳ هزار تومان و گوساله ۲۵۱ هزار تومان) از دامداران خریداری کرد و آن‌ها را با یارانه در اختیار فعالان بازار گوشت گذاشت، دیده نشد؟

سوال مهم این است که آن گوشت‌ها کجا رفت و با چه قیمتی عرضه شد؟

در خاتمه ذکر این نکته ضروری است که صنعت دامپروری هم مانند همه بخش‌های تولیدی، صنعتی و خدماتی کشور از تورم سنگینی که بر اقتصاد کشور حاکم است تاثیر پذیرفته (طی هفته‌های اخیر هزینه حمل رسما ۳۰ درصد افزایش یافته است) و طبیعی است که قیمت تمام شده تولید افزایش زیادی داشته است.

بسیاری از دامداران زیر بار این تورم ورشکست شده و از چرخه تولید خارج شده اند، اما از طرف دیگر سرانه مصرف هم کاهش زیادی پیدا کرده و لذا کاهش تعداد دامداران تاثیری روی تامین دام مورد نیاز کشور نداشته است.

در حال حاضر به دلیل به تعادل رسیدن عرضه و تقاضای دام، قیمت‌های بازار در حال نزدیک شدن به قیمت تمام شده هستند و طبیعی است که در این شرایط عدم تحویل دام زیر قیمت تمام شده به خریداران (اعم از اشخاص حقیقی یا حقوقی دولتی و غیر دولتی) دلیلی برای عدم وجود و یا کمبود دام در کشور نیست.

اما نکته حائز اهمیت این است که علیرغم به تعادل رسیدن قیمت دام، به دلیل شرایط بد اقتصادی مصرف کنندگان و کاهش چشمگیر مصرف گوشت قرمز، بازار دام راکد بوده و لذا برای حفظ تولیدکنندگان در عرصه، ورود دولت به بازار در قالب خرید تضمینی مطابق ماده ۲۰ قانون نظام جامع دامپروری و ماده ۱۴ قانون تاسیس وزارت جهاد کشاورزی، خرید‌های حمایتی و آزادسازی صادرات (صادرات دام با نقض ماده ۲۳ قانون احکام دائمی برنامه‌های توسعه کشور از سال گذشته ممنوع شده است) ضروری است.

لیکن متاسفانه علیرغم هشدار‌های بسیاری که از زمستان گذشته داده شده تاکنون هیچ اقدامی در زمینه حمایت از دامداران به عمل نیامده است.

خلاء حضور دولت در بازار موجب رونق قاچاق و کشتار دام‌های مولد شده و ادامه این وضعیت تا پایان نیمه اول سال، وضعیت نامساعدی را برای قیمت دام زنده و گوشت در نیمه دوم سال رقم خواهد زد که مطمئنا نتیجه بی توجهی متولیان و سیاستگذاران کلان کشور خواهد بود. تجربه چند ساله گذشته هم نشان داده که واردات گوشت در کاهش قیمت‌ها تاثیر چندانی نداشته و خانوار‌های ایرانی عموما استقبال چندانی از گوشت‌های وارداتی نداشته اند.

فراموش نکنیم فرمایش مقام معظم رهبری را که درخصوص آزادسازی منابع ارزی فرمودند، «صرف امور زیربنایی بشود» و لذا صرف این منابع برای واردات گوشت که در کشور امکان تولید آن وجود دارد از هیچ منظری قابل توجیه نیست.

پایان پیام//

✅ آیا این خبر اقتصادی برای شما مفید بود؟ امتیاز خود را ثبت کنید.
[کل: ۰ میانگین: ۰]
نویسنده: 
لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم افق اقتصادی در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام‌هایی که حاوی توهین، افترا و یا خلاف قوانین جمهوری اسلامی ایران باشد منتشر نخواهد شد.
  • لازم به یادآوری است که آی‌پی شخص نظر دهنده ثبت می شود و کلیه مسئولیت‌های حقوقی نظرات بر عهده شخص نظر بوده و قابل پیگیری قضایی میباشد که در صورت هر گونه شکایت مسئولیت بر عهده شخص نظر دهنده خواهد بود.
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    نظرتان را بیان کنید