اقتصاد ایران: سه طرح مهم جهاددانشگاهی با حضور معاون اول رئیس جمهور بررسی شد . به گزارش خبرگزاری اقتصادایران محمد مخبر ظهر امروز (شنبه ۱۷ تیر ماه) در جلسه بررسی سه طرح مهم جهاددانشگاهی که با حضور حسن مسلمی نائینی رییس این نهاد برگزار شد، بر لزوم برنامه ریزی برای تقویت ارتباط دانشگاهها با بخش صنعت […]
اقتصاد ایران: سه طرح مهم جهاددانشگاهی با حضور معاون اول رئیس جمهور بررسی شد .
به گزارش خبرگزاری اقتصادایران محمد مخبر ظهر امروز (شنبه ۱۷ تیر ماه) در جلسه بررسی سه طرح مهم جهاددانشگاهی که با حضور حسن مسلمی نائینی رییس این نهاد برگزار شد، بر لزوم برنامه ریزی برای تقویت ارتباط دانشگاهها با بخش صنعت تاکید کرد و اظهار داشت: جهاددانشگاهی بدلیل داشتن دو ویژگی مهم یعنی وابستگی دولتی و برخورداری از زیستبوم دانشگاهی میتواند حلقه اتصال و نقطه وصل دانشگاه و صنعت باشد.
معاون اول رئیس جمهور افزود: جهاد دانشگاهی باید ضمن شناسایی مهمترین مسائل و مشکلات کشور و احصاء ایدهها در دانشگاهها، راهکارهای عملیاتی و اجرایی برای حل مسائل را از دانشگاهها مطالبه کرده و همزمان رفع موانع را در دستگاههای اجرایی دنبال کند.
مخبر از آمادگی دولت برای پشتیبانی و حمایت از این نهاد در زمینه تامین منابع، صدور مجوزها و تسهیل فرایندها خبر داد و افزود: جهاد دانشگاهی با ظرفیتهای استثنایی که دارد باید فعالیتهای خود را گستردهتر کند و از چشم اندازی فراتر از وضعیت کنونی بیش از پیش در توسعه و پیشرفت کشور نقشآفرین باشد.
معاون اول رییس جمهور از جهاددانشگاهی بهعنوان کلینیک حل مسئله کشور نام برد و از طرح پیشنهادی این نهاد در زمینه ایجاد اولین شهر معدنی با توسعه تکنولوژی غنیسازی ذخایر هماتیت کشور استقبال کرد و گفت: در این طرح از ظرفیت دریا استفاده شود تا با حمایتها یک پروژه کارآفرینانه و اجتماعی که امتیاز ویژهای برای کشور دارد راهاندازی کنیم.
معاون اول رییس جمهور همچنین به طرح دیگر جهاددانشگاهی در زمینه توسعه فناوری شکافت هیدرولیکی برای بهبود و ازدیاد برداشت از میادین نفت و گاز کشور پرداخت و گفت: این حوزه اهمیت بسیاری دارد و باید مأموریت و نقش ویژهای برای جهاددانشگاهی در این حوزه در نظر گرفته شود.
مخبر در همین جلسه در تماسی با معاون وزیر نفت تأکید کرد در این رابطه جلسهای با این نهاد برگزار و نهایت همکاری انجام شود.
معاون اول رئیس جمهور همچنین در ابتدای جلسه ضمن تبریک عید سعید غدیر، به حضور پرشور و گسترده مردم در برنامه راهپیمایی غدیر اشاره و خاطرنشان کرد: در این مراسم جمعیت گستردهای از اقشار مختلف حضور داشتند و این حضور پرشور بیانگر این واقعیت است که مردم همواره پای نظام و رهبری ایستاده اند و در مسیر ولایت حرکت میکنند.
آمادگی جهاددانشگاهی برای جذب نخبگان و نظارت بر فرایند انتقال فناوری
رییس جهاددانشگاهی نیز در این جلسه گزارشی از برنامهها و اقدامات انجامشده در این نهاد ارائه کرد و گفت: جهاددانشگاهی به دنبال جذب اساتید، نخبگان و صاحبان ایده است تا با کمک و مشارکت آنها به حل مشکلات کشور کمک کند.
وی از پیگیری این نهاد برای متولی گری و نظارت بر فرایند انتقال فناوری در واردات بر اساس ابلاغ و نظر رییس جمهور خبر داد و گفت: این آمادگی وجود دارد تا بر اساس ابلاغ رییس جمهور در خریدهای خارجی بزرگ برای انتقال فناوری در کنار دستگاهها باشیم.
دکتر مسلمی نائینی همچنین به برنامهریزی و تلاش برای جذب و بهکارگیری نخبگان اشاره کرد و گفت: بر اساس مأموریت ابلاغی رییس جمهور جلساتی با معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان رییس جمهور و وزیر علوم، تحقیقات و فناوری برگزارشده است تا بتوانیم از ظرفیت نخبگان بیشتر استفاده کنیم.
وی ادامه داد: هماکنون در برخی از استانها تعدادی از مدیران واحدهای سازمان جهاددانشگاهی از میان نخبگان و اساتید دانشگاهی انتخاب شدند.
رییس جهاددانشگاهی پیرامون جذب نخبگان شاخص ملی و بینالمللی گفت: نخبگانی که ایدههای شاخص دارند و این ایدهها در حضور مقامات عالیرتبه کشور ارایه شده است را شناسایی کردیم و با برگزاری جلساتی در نظر داریم زمینه عملیاتی شدن ایدهها را فراهم کنیم.
تحول در علوم انسانی و ورود به حوزههای جدید مانند هوش مصنوعی از دیگر نکات مطرحشده توسط رئیس جهاددانشگاهی در این نشست مشترک بود.
مسلمی نائینی در این جلسه تاکید کرد که جهاددانشگاهی این ظرفیت را دارد تا با توجه شرایط روز و در راستای حل مشکلات کشور، پذیرای مأموریتهای جدید و کمککننده دولت باشد.
جزییات سه پروژه جدید این نهاد در زمینههای توسعه فناوری شکافت هیدرولیکی برای بهبود و ازدیاد برداشت از میادین نفت و گاز کشور؛ ایجاد اولین شهر معدنی با توسعه تکنولوژی غنیسازی ذخایر هماتیت کشور بهمنظور تامین نیاز صنایع فولاد و ایجاد پالایشگاه پلاسما در حضور معاون اول رییس جمهور تشریح شد.
بر اساس این طرحها پس از پایان عملیات اجرایی انتظار میرود از فروش ۲۰۰ هزار تن پلاسمای خام در کشور جلوگیری شده، برداشت از چاههای نفت و گاز بیش از دو برابر افزایشیافته و سالانه حدود ۳ میلیون تن خوراک برای کارخانجات فولاد کشور فراهم شود.
گفتنی است پس از ارائه و بررسی پروژهها مقرر شد تا با تکمیل طرحهای مذکور زمینه لازم برای اجرای پایلوت و یا آغاز فرایندهای اجرایی فراهم شود.