سازوکار ارتباط با نخبگان خارج ازکشور تدوین می‌شود - افق اقتصادی

سازوکار ارتباط با نخبگان خارج ازکشور تدوین می‌شود - افق اقتصادی
جمعه, ۲ آذر ۱۴۰۳ / قبل از ظهر / | 2024-11-22
کد خبر: 175584 |
تاریخ انتشار : ۰۶ آذر ۱۴۰۲ - ۱۰:۳۶ |
183 بازدید
۰
5
ارسال به دوستان
پ
سازوکار ارتباط با نخبگان خارج ازکشور تدوین می‌شود

اقتصاد ایران: روح‌الله دهقانی فیروزآبادی، رئیس بنیاد ملی نخبگان با تشریح چند تغییر مهم حوزه علم و فناوری در برنامه هفتم توسعه، از تدوین آئین‌نامه ارتباط با نخبگان ایرانی مقیم خارج از کشور خبر داد.

به گزارش خبرگزاری اقتصادایران ،  روح‌الله دهقانی فیروزآبادی، رئیس بنیاد ملی نخبگان با تشریح چند تغییر مهم حوزه علم و فناوری در برنامه هفتم توسعه، از تدوین آئین‌نامه ارتباط با نخبگان ایرانی مقیم خارج از کشور خبر داد.

دهقانی گفت: در راستای ارتباط، جذب و بازگشت نخبگان و متخصصان و نقش آفرینی آنان در چرخه خدمت به کشور، معاونت علمی، فناوری و با همکاری وزارت امور خارجه مکلف شده‌اند آئین نامه اجرایی ارتباط نخبگان ایرانی خارج از کشور را تهیه و به تصویب هیأت وزیران برسانند به طوری که تا پایان برنامه هفتم امکان تعامل مؤثر با حداقل ۲۰ درصد از جامعه هدف فراهم شود.

او در پاسخ به این سوال که لایحه بودجه ۱۴۰۳ چند روز گذشته به مجلس تقدیم شد، بودجه معاونت علمی و حوزه علم و فناوری چه تغییراتی نسبت به سال‌های گذشته داشته است، گفت: لایحه بودجه ۱۴۰۳ لایحه متفاوتی نسبت به سال‌های گذشته و حجمش خیلی کمتر است به طوری که یک چهارم بودجه سال گذشته است.

معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان رئیس جمهور افزود: البته با توجه به اینکه اخیراً برنامه هفتم تصویب شد و خیلی از مواردی که دولت مدنظرش بود، در برنامه هفتم گنجانده شده بودجه ۱۴۰۳ جزئیات خیلی زیادی ندارد. البته جداول بودجه‌ای تا یک ماه دیگر آماده می‌شود و فعلاً احکام بودجه اعلام شده است.

دهقانی با اشاره به بخشی از برنامه هفتم توسعه در حوزه علم و فناوری گفت: در برنامه هفتم توسعه دولت در ۶ حوزه فناوری شامل هوش مصنوعی، میکروالکترونیک، شناختی، زیست فناوری و … مکلف شده در راستای یکپارچه سازی زیرساخت‌ها و توانمندی‌ها و ظرفیت‌های موجود، آزمایشگاه‌های ملی در این حوزه‌ها راه اندازی کند.

وی ادامه داد: یکی دیگر از احکام خوب مندرج در برنامه هفتم، اختصاص درآمدهای عوارض و حقوق صادراتی مواد خام و نیمه خام برای توسعه زنجیره ارزش است که به طور جدی مورد توجه قرار دارد.

معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان رئیس جمهور در ادامه خاطرنشان کرد: همچنین یکی دیگر از مباحث جدی در برنامه این است که هر سال دولت مکلف است ۱۰ درصد از اقلام راهبردی خود را بومی سازی کند و تا پایان برنامه هفتم به ۵۰ درصد می‌رسد که این بازار بسیار خوب برای دانش بنیان‌ها محسوب می‌شود.

وی در پایان گفت: احکام بسیار درخشانی در برنامه هفتم وجود دارد که اگر در شورای نگهبان و مجمع تشخیص مصلحت نظام نهایی شود، واقعاً جذاب است.

✅ آیا این خبر اقتصادی برای شما مفید بود؟ امتیاز خود را ثبت کنید.
[کل: ۰ میانگین: ۰]
نویسنده: 
لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم افق اقتصادی در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام‌هایی که حاوی توهین، افترا و یا خلاف قوانین جمهوری اسلامی ایران باشد منتشر نخواهد شد.
  • لازم به یادآوری است که آی‌پی شخص نظر دهنده ثبت می شود و کلیه مسئولیت‌های حقوقی نظرات بر عهده شخص نظر بوده و قابل پیگیری قضایی میباشد که در صورت هر گونه شکایت مسئولیت بر عهده شخص نظر دهنده خواهد بود.
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    نظرتان را بیان کنید