دیدار نخبگان با رهبر انقلاب|
اقتصاد ایران: شکوفه احمدی، یکی از سخنرانان امروز در دیدار نخبگان با رهبر انقلاب، از تجربه حضور خود در این دیدار و مهمترین محورهای سخنانش گفت.
به گزارش خبرگزاری اقتصادایران ، امروز، سهشنبه، ۲۵ مهرماه ۱۴۰۲، حدود ۱۰۰۰ نفر از نخبگان و استعدادهای برتر علمی کشور میهمان رهبر انقلاب اسلامی بودند. در این دیدار، ۷ نفر از نخبگان برای سخنرانی حاضر شدند و دغدغهها و موضوعاتی را با رهبر انقلاب درمیان گذاشتند. با شکوفه احمدی، اولین سخنران این دیدار گفتوگویی کوتاه درمورد حس و حال و سخنان وی داشتیم. او دانشجوی کارشناسی ارشد حقوق اقتصادی در دانشگاه علامه طباطبایی است و حدود یکسال است که در طرحهای مسألهمحور، با بنیاد ملی نخبگان همکاری دارد.
احمدی حسوحال حضور در محضر انقلاب را این چنین تشریح کرد: خوشبختانه برای اولین بار، توفیق حضور و سخنرانی در محضر رهبر انقلاب داشتم. تا پیش از این دیدار برای صحبت و ارائه خیلی استرس داشتم، اما دوستانم که سابقا در محضر ایشان حضور پیدا کرده بودند گفتند که با دیدن ایشان، تمام استرسهایت از بین میرود. همینطور هم شد و وقتی در حال سخنرانی بودم، آرامش خاصی را حس کردم.
این پژوهشگر حقوق اقتصادی در محضر رهبر انقلاب به بیان مشکلات روند محرومیتزدایی در کشور پرداخته بود. وی در خصوص سخنان خود در این دیدار گفت: صحبتهای من با این مقدمه شروع شد که ما با پیروزی انقلاب، نهادهایی مانند نهضت سوادآموزی، بنیاد مسکن انقلاب اسلامی، جهاد سازندگی، بنیاد ۱۵ خرداد و از این دست در کشور تشکیل دادیم که به توسعه کشور و رفع محرومیت بپردازند؛ اما در نتیجه روندی که در این سالها طی شده است، ثروت و منابع تنها در برخی از استانهای کشور متمرکز شده است.
او در ادامه توضیح داد: از آنجایی که میتوان قدرت اقتصادی یک منطقه را با توجه به میزان تولید ناخالص داخلی آن سنجید، نگاه به آمارهای رسمی نشان میدهد که حدود ۲۲ درصد از این میزان تولید ناخالص تنها در استان تهران است. این یعنی تولید ناخالص استان تهران، برابر با ۱۸ استان دیگر کشور است. بنده در این دیدار با بیان این مسائل به شرح موضوع پرداختم و راهکارهایی را به صورت تیتروار ارائه دادم.
احمدی در خصوص راهکارهای ارائه شده برای بهبود روند محرومیتزدایی در کشور گفت: توجه به توسعه مناطق در برنامههای توسعه، فعالسازی و توانمندسازی شبکههای مردمی، اعطای نقش فعال به شورای برنامهریزی و توسعه استان از راهکارهایی بود که بنده به آن اشاره کردم.
وی تشریح کرد: تمرکز سیاستگذاری منابع و بودجه کشور ما بر عهده سازمان برنامه و بودجه است و استانداریها و شهرستانها نقشی ندارند. این نهادها در تصمیمگیریهای مناطق خود نسبت به سازمان برنامه و بودجه، قدرت کمتری دارند. تمامی این عوامل باعث میشود که مناطقی که محروم هستند، همچنان از توسعه محروم بمانند.
این نخبه حقوق اقتصادی ااضافه کرد: یکی از مواردی که به آن اشاره داشتم، توجه به توسعه صنعتی و زیرساختهای تولیدی بود. یکی از عوامل و ابزارهایی که سبب توسعه مناطق میشود، ایجاد زیرساخت تولیدی است و متأسفانه این امر در لایحه هفتم توسعه هم مغفول مانده و پیشبینی نشده است.
وی با تأیید اینکه برای محرومیتزدایی بایستی در برنامهریزیهای اقتصادی، آزادی عمل بیشتری به استانها داده شود، گفت: در حال حاضر بیشتر تصمیمگیری برای استانها در دست سازمان برنامه و بودجه و یا نمایندگان مجلس است و کلانشهرهایی مثل استان تهران یا خراسان رضوی چون به واسطه تولید بیشتر، قدرت بیشتری دارند، منابع بیشتری هم در اختیار میگیرند.
احمدی خاطرنشان کرد: البته باید متذکر شد که سهم مناطق محروم و بودجههای استانی طبق قانون استفاده متوازن از امکانات کشور و سیاستهای کلی برنامههای توسعه، مشخص میشود، اما نکتهای که هست، این است که بعضی از سهمهای مناطق محروم از منابع درآمدی مانند درآمد نفت و گازی کشور است و مشکل اینجاست که به دلیل تحریمها و شرایطی که در کشور وجود دارد، این درآمد متغییر است و به همین دلیل، چیزی که در برنامهها پیشبینی و ذکر میشود، عمدتا تحقق نمییابد. در نتیجه عمل محرومیتزدایی در کشور به انجام نمیرسد.
وی در بخش دیگری از گفتوگوی خود با خبرنگار خبرگزاری فارس، به نکات برجسته فرمایشات رهبر انقلاب پرداخت و گفت: همه فرمایشات ایشان بسیار مهم بود، اما یک بخشی که ایشان به درستی به آن پرداختند، ایراد نگارش مقالههای علمی برای ارتقای مقام اساتید دانشگاه بود. این امر از دغدغههای شخصی بنده نیز هست و ایشان به درستی به آن اشاره کردند و فرمودند که این موضوع نباید دستآویزی برای رقابتهای علمی بشود.
احمدی در پایان بیان داشت: دیدار امروز، باعث افتخار بنده بود و امیدوارم توفیق مجدد حضور در محضر ایشان و دیدار دوباره را داشته باشم.