شناسایی و پرورش استعدادهای برتر در مناطق محروم - افق اقتصادی

شناسایی و پرورش استعدادهای برتر در مناطق محروم - افق اقتصادی
جمعه, ۲ آذر ۱۴۰۳ / قبل از ظهر / | 2024-11-22
کد خبر: 143285 |
تاریخ انتشار : ۲۹ شهریور ۱۴۰۲ - ۱۸:۳۶ |
238 بازدید
۰
3
ارسال به دوستان
پ
شناسایی و پرورش استعدادهای برتر در مناطق محروم

اقتصاد ایران: قائم‌مقام بنیاد ملی نخبگان از طرح ویژه این بنیاد برای شناسایی و پرورش استعدادهای برتری که در مناطق محروم زندگی می‌کنند، خبر داد.

به گزارش خبرگزاری اقتصادایران ، قائم‌مقام بنیاد ملی نخبگان ضمن اعلام برنامه جدید بنیاد برای تعریف یک مسیر نخبگی برای هر کدام از مخاطبان بنیاد، از تشکیل کانون‌های مردمی نخبه‌پروری و شناسایی استعدادها خبر داد.

به گفته وی، قرار است این کانون‌ها که به کمک خود نخبگان ایجاد می‌شوند، در همه مناطق کشور، به ویژه در مناطق محروم به شناسایی استعدادهای برتر و پرورش نخبگان در سطوح دانش‌آموزی بپردازند.

سیدافقهی در خصوص این برنامه جدید در بنیاد ملی نخبگان اظهار داشت: کاری که ما باید انجام بدهیم، این است که مدل‌های نخبگانی را در کشور تکثیر کنیم. این مدل، مدل مربی‌محور و در لایه دانشجویی، استادمحور است و همزمان هم بر آموزش و هم بر تربیت تأکید دارد.

او تشریح کرد: این کانون‌ها که بستری در کنار مدرسه هستند، بچه‌ها را در یک بستر تربیتی رشد می‌دهند. دانش‌آموز در این کانون کلاس‌های علمی تقویتی و کلاس المپیاد در کنار کلاس‌های مهارتی می‌گذراند که ابعاد وجودی دانش‌آموز را تقویت می‌کند. محور این کانون‌ها یک مربی و فردی نخبه است که در تربیت این بچه‌ها تمرکز دارد.

قائم‌مقام بنیاد ملی نخبگان در خصوص نمونه انجام‌شده این برنامه اظهار کرد: نمونه فعال یکی از این کانون های مردمی، کانون «دانش‌پژوهان نخبه پایگاه شهید علم‌الهدی» است که در مناطق جنوب تهران که اتفاقا جزء مناطق کمتر برخوردار است، برگزار می‌شود و تاکنون ۴۰ مدال المپیاد علمی و جهانی دانش‌آموزی را در پنج دوره به رهبر انقلاب اهدا کردند.

وی تأکید داشت: این موضوع نشان می‌دهد که این روش پاسخگو بوده است و حال می‌خواهیم این مدل را در مقیاس ملی پیاده‌سازی کنیم. ارزیابی دانش‌آموزان در دوره‌های قبلی بنیاد به کمک «طرح شهاب» انجام شده است. این ارزیابی را از میان بچه‌ها انجام خواهیم داد و طیف مورد نظر را انتخاب می‌کنیم.

سیدافقهی ایجاد عدالت آموزشی را از اهداف این اقدام عنوان کرد و افزود: بنیاد ملی نخبگان، دولت، نظام و حاکمیت وظیفه بسترسازی دارد؛ اینکه نخبه چقدر رشد کند، به عزم و اراده و استعداد نخبه باز می‌گردد که چقدر از امکانات موجود برای رشد خودش استفاده می‌کند. آنچه که بنیاد می‌تواند فراهم کند: ایجاد فرصت‌های برابر برای استعدادها در کشور، ایجاد عدالت در دسترسی به فرصت‌ها به مناطق محروم و روی آوردن بر جریان مردمی‌سازی است.

وی تأکید کرد: کلیدواژه بزرگی به نام مردمی‌سازی داریم؛ تا جایی که جریان‌های نخبگی باید به‌خودی‌خود به کانون‌های مردمی نخبه پرور تبدیل شوند. مردمی‌سازی کلیدواژه ما در دوران جدید است و تأکید ما بر مردمی‌سازی جریان نخبه‌پروری است. به این دلیل که بضاعت ما در اجرا به حدی نیست که بتوانیم در هر گوشه کشور نخبگان را تربیت کنیم و باید جریان مردمی ایجاد کنیم.

قائم‌مقام بنیاد ملی نخبگان خاطرنشان کرد: در حوزه نخبگانی، کانون‌های مردمی نخبه‌پرور داریم که در این کانون‌ها مدل‌های تدوین شده‌ای وجود دارد و کتاب‌هایی از جمله کتاب «تربیت ماندگار» در بستر کانون‌های مردمی نوشته شده است آن هم در خصوص آنچه که باید کانون‌ها و فعالان تربیتی نخبه‌پرور بدانیم.

وی در پایان اظهار کرد: بنیاد در استان‌ها نیز نمایندگی و دفتر دارد که این دفتر وظیفه دارد تا از این کانون‌های مردمی حمایت کرده و بر آن ها نظارت کند. این سیستم باید شکل بگیرد و درحال شکل‌گیری نیز هست.

✅ آیا این خبر اقتصادی برای شما مفید بود؟ امتیاز خود را ثبت کنید.
[کل: ۰ میانگین: ۰]
نویسنده: 
لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم افق اقتصادی در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام‌هایی که حاوی توهین، افترا و یا خلاف قوانین جمهوری اسلامی ایران باشد منتشر نخواهد شد.
  • لازم به یادآوری است که آی‌پی شخص نظر دهنده ثبت می شود و کلیه مسئولیت‌های حقوقی نظرات بر عهده شخص نظر بوده و قابل پیگیری قضایی میباشد که در صورت هر گونه شکایت مسئولیت بر عهده شخص نظر دهنده خواهد بود.
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    نظرتان را بیان کنید