رکورددار تورم کالاهای اساسی - افق اقتصادی

رکورددار تورم کالاهای اساسی - افق اقتصادی
چهارشنبه, ۲۴ اردیبهشت ۱۴۰۴ / قبل از ظهر / | 2025-05-14
کد خبر: 353976 |
تاریخ انتشار : ۱۷ بهمن ۱۴۰۳ - ۳:۳۰ |
53 بازدید
۰
4
ارسال به دوستان
پ

به گزارش اکوایران، براساس آخرین داده مرکز آمار از متوسط قیمت اقلام خوراکی در دی‌ماه امسال، بالاترین تورم ده ماهه ابتدایی امسال از بین اقلام خوراکی مربوط به سیب‌زمینی بوده که افزایش قیمتی بیشتر از ۹۴ درصد را تجربه کرده است. پایین‌ترین تورم ده ماهه نیز در این مدت به روغن مایع تعلق گرفته که […]

رکورددار تورم کالاهای اساسی

به گزارش اکوایران، براساس آخرین داده مرکز آمار از متوسط قیمت اقلام خوراکی در دی‌ماه امسال، بالاترین تورم ده ماهه ابتدایی امسال از بین اقلام خوراکی مربوط به سیب‌زمینی بوده که افزایش قیمتی بیشتر از ۹۴ درصد را تجربه کرده است. پایین‌ترین تورم ده ماهه نیز در این مدت به روغن مایع تعلق گرفته که حدود ۳ درصد محاسبه شده است.

در ده ماهه ابتدایی سال جاری ، آمار و ارقام حاکی از آن است که ۸ قلم از کالاهای اساسی تورمی پایین‌تر از تورم خوراکی‌ها و کل کشور داشته‌اند. ۱۰ قلم از کالاها نیز افزایش قیمتی بالاتر از تورم اقلام خوراکی و کل تجربه کرده‌اند.

منظور از تورم ۱۰ ماهه این است که متوسط قیمت یک کالا از ابتدای امسال تا انتهای دی‌ماه چقدر افزایش داشته است.

افزایش قیمت خوراکی‌های اساسی چقدر بوده است؟

اعداد و ارقام حاکی از آن است که در ۱۰ ماهه ابتدایی سال جاری تورم کل کشور معادل ۲۷.۴ درصد برآورد شده است. تورم خوراکی‌ها نیز در این مدت برابر با ۲۶ درصد بوده است.

همانطور که گفته شد افزایش قیمت ۱۰ قلم از کالاهای اساسی در ده ماهه ابتدایی امسال بالاتر از تورم کل و خوراکی در این مدت بوده است. در میان این ۱۰ قلم، سه کالا بالاترین تورم را تجربه کرده‌اند. متوسط قیمت سیب‌زمینی از اسفند سال گذشته تا دی ماه امسال، ۹۴.۲ درصد افزایش یافته است. بعد از سیب‌زمینی متوسط قیمت لپه در این مدت ۷۰.۵ درصد افزایش را تجربه کرده است. و در آخر نیز در بازه زمانی مورد اشاره متوسط قیمت کره پاستوریزه به میزان ۶۳.۳ درصد بالاتر رفته است. علت اینکه سیب زمینی در این مدت افزایش قیمت زیادی داشته این است که در سال گذشته این کالا به میزان ۱۱ درصد کاهش قیمت را تجربه کرده و در نتیجه عرضه این کالا در سال جاری برای تولیدکننده صرفه نداشته و تولید آن کاهش یافته و کمبود در بازار ایجاد شده و از همین‌رو قیمت آن به شدت افزایش داشته است.

همچنین ۸ قلم از این کالاها نیز در ده ماهه ابتدایی سال جاری تورمی پایین‌تر از تورم خوراکی و کل تجربه کرده‌اند. در بین این اقلام سه کالا کمترین افزایش قیمت را در این مدت داشته‌اند. افزایش متوسط قیمت روغن مایع از ابتدای امسال تا انتهای دی‌ماه ۳.۱ درصد بوده است. میانگین بهای مرغ ماشینی نیز در این مدت ۴.۳ درصد بالاتر رفته است. متوسط قیمت گوشت گاو یا گوساله نیز در ده ماهه ابتدایی امسال برابر با ۶.۴ درصد افزایش داشته است.

 

✅ آیا این خبر اقتصادی برای شما مفید بود؟ امتیاز خود را ثبت کنید.
[کل: ۰ میانگین: ۰]
نویسنده: 
لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم افق اقتصادی در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام‌هایی که حاوی توهین، افترا و یا خلاف قوانین جمهوری اسلامی ایران باشد منتشر نخواهد شد.
  • لازم به یادآوری است که آی‌پی شخص نظر دهنده ثبت می شود و کلیه مسئولیت‌های حقوقی نظرات بر عهده شخص نظر بوده و قابل پیگیری قضایی میباشد که در صورت هر گونه شکایت مسئولیت بر عهده شخص نظر دهنده خواهد بود.
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    نظرتان را بیان کنید