پایش ملی محیط کسب و کار: نشانه‌های نسبی بهبود - افق اقتصادی

پایش ملی محیط کسب و کار: نشانه‌های نسبی بهبود - افق اقتصادی
چهارشنبه, ۲۴ اردیبهشت ۱۴۰۴ / قبل از ظهر / | 2025-05-14
کد خبر: 353952 |
تاریخ انتشار : ۱۷ بهمن ۱۴۰۳ - ۳:۲۹ |
34 بازدید
۰
3
ارسال به دوستان
پ

به گزارش اکوایران؛ عدد به دست آمده در محیط کسب و کار ایران در پاییز سال جاری در حالی که در تابستان عدد به دست آمده برای این بخش  ۶.۰۲ بوده که با توجه به عدد حاصل شده می‌توان گفت محیط کسب و کار روند بهبود داشته و از نظر فعالان اقتصادی مشارکت‌کننده در این […]

پایش ملی محیط کسب و کار: نشانه‌های نسبی بهبود

به گزارش اکوایران؛ عدد به دست آمده در محیط کسب و کار ایران در پاییز سال جاری در حالی که در تابستان عدد به دست آمده برای این بخش  ۶.۰۲ بوده که با توجه به عدد حاصل شده می‌توان گفت محیط کسب و کار روند بهبود داشته و از نظر فعالان اقتصادی مشارکت‌کننده در این پایش وضعیت برخی مولفه های موثر بر محیط کسب وکار ایران در تابستان مساعدتر شده است. 

مولفه‌های نامساعد در محیط کسب و کار

گزارش مرکز پژوهش‌های اتاق ایران از طرح پایش ملی محیط کسب‌وکار کشور حاکی از آن است، که در پاییز ۱۴۰۳ فعالان اقتصادی مشارکت‌کننده در این پایش، برخی از مولفه‌ها از جمله «غیرقابل پیش‌بینی بودن و تغییرات قیمت مواد اولیه و محصولات»، «دشواری تامین مالی از بانک‌ها» و «بی‌ثباتی سیاست‌ها، قوانین و مقررات و رویه‌های اجرایی ناظر بر کسب‌وکار» را نامناسب‌ترین مؤلفه‌های محیط کسب‌وکار کشور نسبت به سایر مؤلفه‌ها ارزیابی کرده‌اند. در این مورد، وضعیت کاملاً مشابه با فصل پاییز بوده است. 

شاخص محیط کسب و کار در بخش‌های مختلف

بر اساس نتایج این پایش در پاییز ۱۴۰۳، «وضعیت محیط کسب‌وکار در بخش کشاورزی» (۵.۹۱) در مقایسه با «بخش‌های صنعت» (۵.۶۷) و «خدمات» (۵.۸۹) نامناسب‌تر ارزیابی شده است.

از سوی دیگر در بین رشته فعالیت‌های اقتصادی برحسب طبقه‌بندی استاندارد rev4 ISIC. رشته «آب‌رسانی، مدیریت پسماند، فاضلاب و فعالیت‌های تصفیه،» «خدمات مربوط به تامین جا و غذا» و «استخراج معدن» دارای بهترین وضعیت محیط کسب‌وکار و رشته فعالیت‌های «اداری و خدمات پشتیبانی»، «سایر فعالیت‌های خدماتی» و «املاک و مستغلات»، بدترین وضعیت محیط کسب‌وکار را در مقایسه با سایر رشته فعالیت‌های اقتصادی در کشور داشته‌اند.

شاخص استانی محیط کسب وکار

نتایج ارزیابی طرح پایش در پاییز سال جاری نشان می‌دهد، از منظر وضعیت مولفه های محیط کسب و کار،  استان‌های «خوزستان»، «البرز» و «زنجان» به ترتیب دارای مساعدترین وضعیت محیط کسب‌وکار نسبت به سایر استان‌ها ارزیابی شده‌اند. براساس این گزارش عدد شاخص برای حدود ۴۸ درصد استان‌های کشور از عدد شاخص ملی فضای کسب وکار کمتر بوده است. همچنین اختلاف عدد شاخص وضعیت محیط کسب وکار در بهترین و بدترین استان حداکثر معادل ۰.۷۴ واحد است که نشانگر عدم وجود تفاوت قابل توجه در وضعیت عدد شاخص استان ها نسبت به یکدیگر است.

بر اساس یافته‌های طرح، میانگین ظرفیت فعالیت (واقعی) بنگاه‌های اقتصادی شرکت‌کننده در فصل پاییز ۱۴۰۳ معادل ۴۰.۷۲ درصد بوده است که نسبت به تابستان با ظرفیت فعال ۴۱.۹۵ درصد،کاهش ۱.۲۳ درصد رشد داشته است.

 

 

 

 

✅ آیا این خبر اقتصادی برای شما مفید بود؟ امتیاز خود را ثبت کنید.
[کل: ۰ میانگین: ۰]
نویسنده: 
لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم افق اقتصادی در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام‌هایی که حاوی توهین، افترا و یا خلاف قوانین جمهوری اسلامی ایران باشد منتشر نخواهد شد.
  • لازم به یادآوری است که آی‌پی شخص نظر دهنده ثبت می شود و کلیه مسئولیت‌های حقوقی نظرات بر عهده شخص نظر بوده و قابل پیگیری قضایی میباشد که در صورت هر گونه شکایت مسئولیت بر عهده شخص نظر دهنده خواهد بود.
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    نظرتان را بیان کنید