افزایش صادرات برنج پاکستان با عقب نشینی هند از بازار جهانی - افق اقتصادی

افزایش صادرات برنج پاکستان با عقب نشینی هند از بازار جهانی - افق اقتصادی
جمعه, ۲۳ آذر ۱۴۰۳ / قبل از ظهر / | 2024-12-13
کد خبر: 261627 |
تاریخ انتشار : ۰۴ تیر ۱۴۰۳ - ۳:۴۳ |
114 بازدید
۰
3
ارسال به دوستان
پ

صادرات برنج پاکستان به عنوان چهارمین صادرکننده بزرگ دنیا در ۱۱ ماه منتهی به پایان ماه مه به ۵.۶ میلیون تن رسیده است، یعنی حدود ۶۰ درصد افزایش نسبت به همین دوره در سال گذشته.

افزایش صادرات برنج پاکستان با عقب نشینی هند از بازار جهانی

– اخبار اقتصادی – به گزارش خبرگزاری تسنیم به نقل از فایننشال تایمز، محدودیت‌های تجاری که هند به عنوان بزرگ‌ترین صادر کننده برنج دنیا در سال گذشته میلادی وضع کرد، باعث شده صادرات برنج پاکستان به بازارهای جهانی رکورد بزند. آمار رسمی نشان می‌دهند صادرات برنج پاکستان به عنوان چهارمین صادرکننده بزرگ دنیا در ۱۱ ماه منتهی به پایان ماه مه به ۵.۶ میلیون تن رسیده است، یعنی حدود ۶۰ درصد افزایش نسبت به همین دوره در سال گذشته. ارزش صادرات برنج پاکستان طی این ۱۱ ماه یعنی از ژوئیه ۲۰۲۳ تا مه ۲۰۲۴ به ۳.۶ میلیارد دلار رسیده است، در حالی که در همین دوره در ۲۰۲۲ و ۲۰۲۳ برابر با ۲ میلیارد دلار بود. رکورد قبلی صادرات برنج پاکستان برابر با ۴.۸ میلیون تن و حدود ۲.۵ میلیارد دلار در۲۰۲۱ و ۲۰۲۲ بود. این افزایش به دنبال تصمیم هند برای محدودیت صادرات گونه‌های خاصی از برنج در سال گذشته میلادی صورت گرفته است. هدف هند از این محدودیت‌ها مهار افزایش قیمت داخلی در آستانه انتخابات مجلس پس از مختل شدن تولید به خاطر بارندگی‌های سیل آسا و افزایش ترس از کمبود عرضه بود.روسیه صادرات برنج را ممنوع کردقحطی خاموش/ برنج هندی خالی از مواد مغذی و پُر از آرسنیکتحلیلگران عقیده دارند محدود شدن صادرات برنج هند، پاکستان را به عنوان یک جایگزین ارزان‌تر معرفی کرد. بسیاری از مقاصد آفریقایی که نسبت به قیمت حساس‌تر هستند، به برنج پاکستان روی آورده‌اند. دولت پاکستان در گزارش سالیانه وضعیت اقتصادی خود اعلام کرد تولید برنج این کشور در ۹ ماه منتهی به پایان ماه مارس حدود ۱۰ میلیون تن بوده است، در حالی که در همین دوره در سال گذشته ۷.۳ میلیون تن تولید کرده بود. افزایش درآمد و بالا رفتن تولید در پاکستان منبع خوبی از ارز خارجی برای این کشور بوده که با تورم دو رقمی، ضعف رشد اقتصاد و افزایش بدهی عمومی دست و پنجه نرم می‌کند. ممنوعیت صادرات برنج هند در ژوئیه سال گذشته میلادی باعث افزایش قیمت جهانی این کالا شد. کشورهای فقیرتر در آفریقا که معمولاً حجم بالایی از برنج هندی را خریداری می‌کردند بسیار تحت تاثیر قرار گرفتند. بسیاری تحلیلگران عقیده دارند تا زمانی که هند این ممنوعیت را لغو نکند قیمت برنج در همین سطح بالا باقی خواهد ماند. هند علی رغم این محدودیت هنوز هم بزرگترین عرضه کننده برنج در دنیاست و پس از آن تایلند، ویتنام و پاکستان قرار دارند. سهم بازار پاکستان از ۷ درصد در سال گذشته به ۱۰ درصد رسیده است. انتهای پیام/۳۰

✅ آیا این خبر اقتصادی برای شما مفید بود؟ امتیاز خود را ثبت کنید.
[کل: ۰ میانگین: ۰]
نویسنده: 
لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم افق اقتصادی در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام‌هایی که حاوی توهین، افترا و یا خلاف قوانین جمهوری اسلامی ایران باشد منتشر نخواهد شد.
  • لازم به یادآوری است که آی‌پی شخص نظر دهنده ثبت می شود و کلیه مسئولیت‌های حقوقی نظرات بر عهده شخص نظر بوده و قابل پیگیری قضایی میباشد که در صورت هر گونه شکایت مسئولیت بر عهده شخص نظر دهنده خواهد بود.
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    نظرتان را بیان کنید