به گزارش اکوایران؛ قاره آفریقا با ۵۴ کشور و یک تریلیون دلار حجم تجارت سالانه، فرصت بسیار مناسبی برای صادرات کالاهای ایرانی فراهم میکند. به همین دلیل، ستاد توسعه تجارت با آفریقا میتواند زمینه توسعه تجارت به این کشور را فراهم کند. با وجود اهمیت این قاره در سالهای اخیر برنامههای بسیاری برای توسعه […]
به گزارش اکوایران؛ قاره آفریقا با ۵۴ کشور و یک تریلیون دلار حجم تجارت سالانه، فرصت بسیار مناسبی برای صادرات کالاهای ایرانی فراهم میکند. به همین دلیل، ستاد توسعه تجارت با آفریقا میتواند زمینه توسعه تجارت به این کشور را فراهم کند.
با وجود اهمیت این قاره در سالهای اخیر برنامههای بسیاری برای توسعه با مناسبات اقتصادی با این قاره در دستور کار قرار گرفته، اما هیچ یک از پلنهای که دو کشور برای بهبود مناسبات چیدهاند نتوانسته مناسبات اقتصادی دو کشور را به همراه داشته باشد.
ارزیابیها نشان میدهد سهم آفریقای جنوبی از تجارت جهانی در سال ۲۰۲۲ به میزان ۰.۵ درصد بود. این بدان معناست که آفریقای جنوبی در بازه زمانی مورد بررسی کالا و خدماتی به ارزش ۲۳۷ میلیارد دلار صادر و وارد کرده است.
با توجه به اهمیت این بازار دولت چهاردهم گرفتن سهم از این بازار را در دستور کار قرار داده است.
تلاشی برای تصاحب بازار آفریقا نداشتیم
در نشست کمیسیون اقتصادی ستاد آفریقا، دهقان دهنوی با بیان اینکه در عمل برای تصاحب سهم از بازار آفریقا تلاش چندانی نکردیم، گفت: پیشرفتهای ایران در بازار آفریقا متناسب با تاکیدات و سفارشهای رهبری و رئیس جمهور پیش نمیرود از اینرو نیاز است که برای ورود به این بازار بیشتر تلاش کنیم؛ به نظر میرسد برای نیل به این مهم نباید محدود به برگزاری ستاد و جلسات شویم و باید به راهکارهای توسعه تجارت با این کشورها بیاندیشیم.
معاون وزیر صمت ادامه داد: خروجی برگزاری این جلسات باید به تعریف پروژهها در این قاره ختم شود به بیان دیگر از نگارش پیشنویس مصوبات، گذر و در گامهای بعدی متناسب با پروژهها مصوبات را تصویب کنیم؛ در این شرایط برگزاری جلسات با مقامات عالی و معاون اول رئیس جمهور معنادار میشود.
رئیس کل سازمان توسعه تجارت ایران با تاکید بر اینکه ورود به بازار آفریقا نیاز به ابتکار عمل دارد، گفت: بخشخصوصی خالق ابتکار در تجارت است چرا که در نهایت آنها میخواهند تجارت در قاره آفریقا را دنبال کنند از اینرو مشکلات را بهتر میشناسد و میتوانند برای عبور از آنها شیوهنامه تجویز کنند.
در ادامه این نشست قنادزاده با اشاره به دستور معاون اول رئیس جمهور مبنی بر تشکیل اولین ستاد آفریقا در دولت چهاردهم، گفت: در سالهای گذشته ۵ دوره ستاد آفریقا تشکیل شد بررسیهای ما از عملکرد این ستادها نشان میدهد که در اجرا با مشکلاتی مواجه هستیم از اینرو تلاش داریم که موانع اجرایی و زیرساختی که باعث تکرار این مصوبات شدهاند را شناسایی و مصوبات را همراه با پیوست اجرایی آنها ارائه بدهیم.
معاون ارتقای کسبوکارهای بینالمللی سازمان توسعه تجارت با اشاره به اینکه این قاره بهشت منابع غنی معدنی، نفت، کشاورزی و … در دنیاست افزود: کشورهای رقیب تجاری ما به اهمیت قاره آفریقا در تجارت رسیدهاند از اینرو با سرعت در این بازار سرمایهگذاری کردند این در حالی است که ما درسالهای اخیر از این بازار غافل شدیم.
وی در پایان تصریح کرد: زیرساختهای تجاری باید تکمیل شوند تا بتوان از آنها برای توسعه مناسبات تجاری بهره بگیریم؛ به همین دلیل سازمان توسعه تجارت ایران به عنوان رئیس کمیسیون اقتصادی ستاد آفریقا جلسات خود را با دستگاههای مربوط آغاز کرد تا برنامهها، گزارشها، اقدامات، موانع و مشکلات ورود به این بازار را احصا تا در نهایت یک گزارش کامل، جامع و قابل ارائه تدوین و تنظیم شود.