کاهش چشمگیر بارش در کشور؛ زنگ خطر کم‌آبی به صدا درآمد - افق اقتصادی

کاهش چشمگیر بارش در کشور؛ زنگ خطر کم‌آبی به صدا درآمد - افق اقتصادی
جمعه, ۵ اردیبهشت ۱۴۰۴ / بعد از ظهر / | 2025-04-25
کد خبر: 359000 |
تاریخ انتشار : ۲۹ بهمن ۱۴۰۳ - ۱۹:۱۳ |
26 بازدید
۰
3
ارسال به دوستان
پ

بر اساس داده‌های سازمان هواشناسی، کشور در سال آبی جاری تا ۲۷ بهمن‌ماه، ۴۳.۳ درصد با کاهش بارش روبه‌رو بوده و طی این مدت ۷۰.۹ میلی‌متر بارش دریافت کرده؛ این در حالی است که میانگین بلندمدت بارش کشوری در این بازه زمانی ۱۲۵ میلیمتر بوده است.

کاهش چشمگیر بارش در کشور؛ زنگ خطر کم‌آبی به صدا درآمد

به گزارش اکوایران، بررسی داده‌های سازمان هواشناسی نشان می‌دهد که طی هفت روز گذشته، تا ۲۷ بهمن‌ماه، میانگین بارش در کشور ۱۰.۸ میلی‌متر بوده که نسبت به میانگین بلندمدت ۸.۶ میلی‌متری، افزایش ۲۵.۳ درصدی داشته است.

با این حال، آمار بارش از ابتدای بهمن‌ماه تا ۲۷ این ماه، کاهش ۲۵.۵ درصدی را نسبت به میانگین بلندمدت نشان می‌دهد. در این بازه، کشور به‌طور میانگین ۲۵ میلی‌متر بارش دریافت کرده، درحالی‌که میزان معمول در بلندمدت ۳۳.۶ میلی‌متر بوده است.

به گزارش ایسنا، بررسی‌های بیشتر حاکی از آن است که از ابتدای فصل جاری تا ۲۷ بهمن‌ماه، میانگین بارش کشور ۳۷.۱ میلی‌متر بوده که در مقایسه با میزان بلندمدت ۶۶ میلی‌متری، کاهش ۴۳.۸ درصدی را نشان می‌دهد. همچنین، میزان بارش از ابتدای سال آبی جاری (۱ مهرماه) تا ۲۷ بهمن، به‌طور میانگین ۷۰.۹ میلی‌متر ثبت شده که نسبت به مقدار بلندمدت ۱۲۵ میلی‌متری، با کاهش ۴۳.۳ درصدی همراه بوده است.

تنها ۲ استان بالاتر از حد نرمال بارش داشتند

جدول بارش استان‌ها از ابتدای سال آبی جاری نشان می‌دهد که تنها استان‌های مازندران و خراسان جنوبی بارشی بیش از حد نرمال داشته‌اند. میزان افزایش بارش در مازندران ۵.۴ درصد و در خراسان جنوبی ۱.۶ درصد بوده است.

در مقابل، سایر استان‌ها بارشی کمتر از میانگین بلندمدت داشته‌اند و کهگیلویه و بویراحمد در این میان بدترین وضعیت را تجربه کرده است. میزان بارش در این استان ۷۵.۱ درصد کمتر از حد نرمال بوده که زنگ خطر جدی کم‌آبی را در این منطقه به صدا درآورده است.

کاهش شدید بارش در تهران

استان تهران نیز با کاهش ۴۴.۱ درصدی بارش مواجه شده است. در حالی‌که میانگین بارش بلندمدت تهران ۱۳۴.۴ میلی‌متر است، میزان بارش ثبت‌شده در سال آبی جاری تنها ۷۵.۱ میلی‌متر بوده است.

به گفته رئیس مرکز ملی اقلیم و مدیریت بحران خشکسالی، برخی از پرآب‌ترین مناطق ایران اکنون جزو استان‌های کم‌بارش محسوب می‌شوند. به‌عنوان نمونه، کهگیلویه و بویراحمد که به‌طور معمول باید حدود ۳۵۰ میلی‌متر بارش داشته باشد، تاکنون تنها ۷۸ میلی‌متر دریافت کرده که ۷۷.۵ درصد کمتر از حد نرمال است.

با وجود افزایش جزئی ۲.۴ درصدی بارش در کهگیلویه و بویراحمد از ۵ بهمن‌ماه تاکنون، این استان همچنان در وضعیت بحرانی کم‌آبی قرار دارد. این کاهش بارش در مناطقی که به‌طور سنتی از پرآب‌ترین نقاط کشور محسوب می‌شوند، نگرانی‌ها درباره بحران آب را بیش از پیش افزایش داده است.

✅ آیا این خبر اقتصادی برای شما مفید بود؟ امتیاز خود را ثبت کنید.
[کل: ۰ میانگین: ۰]
نویسنده: 
لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم افق اقتصادی در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام‌هایی که حاوی توهین، افترا و یا خلاف قوانین جمهوری اسلامی ایران باشد منتشر نخواهد شد.
  • لازم به یادآوری است که آی‌پی شخص نظر دهنده ثبت می شود و کلیه مسئولیت‌های حقوقی نظرات بر عهده شخص نظر بوده و قابل پیگیری قضایی میباشد که در صورت هر گونه شکایت مسئولیت بر عهده شخص نظر دهنده خواهد بود.
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    نظرتان را بیان کنید