اکو ایران:اعضای شورای شهر تهران در خصوص دستاوردهای سفر چین،بخشنامه پرحاشیه شهرداری و…توضیحاتی ارائه کردند.
مهدی عباسی در یکصد و هشتاد و هفتمین جلسه شورای شهر تهران با بیان اینکه امروز خوشبختانه جلسه ای مبنی بر توقف بخشنامه معاونت شهرسازی شهرداری تهران برگزار شد، اظهار کرد: با مشارکت دستگاه ها این بخشنامه بررسی خواهد شد.
رئیس کمیسیون شهرسازی و معماری شورای اسلامی شهر تهران با اشاره به بیانات مقام معظم رهبری با محوریت مسئولیت مدیران در جلوگیری از قطع درختان، یادآور شد: از شهردار تهران درخواست می کنم قبل از اینکه چنین بخشنامه هایی صادر شود شورا را در جریان بگذارد و در اسرع وقت اطلاعات بخشنامه فعلی به اطلاع به شورا برسد.
وی افزود: این بخشنامه در زمان بسیار بدی ابلاغ شد و شهردار تهران و هیئت همراه از سفری آمدند که باید تمام فکر و ذکر ما پرداختن به این سفر و موفقیت های آن باشد اما با بخشنامه ای مواجه می شویم که برای شورا و شهرداری حاشیه ایجاد می کند و امیدواریم شاهد چنین بی تدبیری هایی نباشیم و با همکاری یکدیگر موضوع را به نتیجه مطلوب برسانیم.
همچنین در این جلسه مهدی اقراریانبا بیان اینکه با عنایت به قوانین، هرگونه صدور پروانه ساختمان برای مجتمع های مسکونی و شهرهای جدید الاحداث در ۲۰۰ متر به بالا منوط به تأمین سرانه آموزشی توسط سازنده است، اظهار کرد: در شهرک شهید بروجردی نشستی با مردم داشتیم؛ در این شهرک که در منطقه ۱۵ واقع شده مجتمع ۱۹۹ واحدی و یک مجتمع ۳۰۰ واحدی در حال ساخت است.
وی افزود: این مشکل را در منطقه ۲۲ نیز شاهد هستیم و با یک روابط و فشارهایی سازندگان که بعضاً نهادهای حاکمیتی هستند، این مجتمع ها ساخته می شود و به وظیفه خود که تأمین سرانه آموزشی است عمل نمی کنند و شهرداری به همین دلیل پایان کار نمی دهد و مردم نمی توانند سند دریافت کنند و این باعث شده مردم ۲۰ سال مشکل داشته باشند. البته در این زمینه شهرداری به وظیفه خود عمل می کند.
اقراریان با بیان اینکه این مجموعه ها به شهرداری فشار می آورند که پروانه صادر کند، تصریح کرد: وقتی پروانه داده شود، عملا مدارس در این مجتمع ها ساخته نمی شود؛ لذا از شهردار تهران می خواهم که از فشارهای دستگاه های بخش خصوصی و حاکمیتی، جلوگیری کند، چراکه تبعات این اقدام می تواند تا سالیان متمادی مردم را درگیر کند.
وی ادامه داد: ما در نظام آباد نیز شاهد هستیم که درمانگاه بزرگی جنب بیمارستان امام حسین(ع) ساخته شده و پارکینگ ندارد که ترافیک سنگینی را در منطقه ایجاد کرده و اگر کاملاً زیربار برود مشکل ساز خواهد بود.
احمد علوی نیز در تذکری با بیان اینکه سال گذشته در قانون اصلاح بودجه نمایندگان مجلس برای ترمیم حقوق پرسنل و بازنشستگان، قانونی در نظر گرفت، اظهار کرد: روی سخن بنده در این تذکر با شهرداری نیست. سازمان امور اداری و استخدامی در سال گذشته دستورالعملی داد که این جزء احکام مستمر نیست و باید جزء احکام ثابت باشد و در این صورت تأثیر آن بر سایر موارد صفر خواهد بود.
وی با بیان اینکه امسال این دستورالعمل ابطال شد، خاطرنشان کرد: در مهرماه امسال سازمان اداری و استخدامی از دیوان محاسبات استعلام می کند و دیوان به یکی از مصوبات سازمان استناد می کند و رأی هیئت عمومی دیوان عدالت اداری را وتو می کند.
علوی با بیان اینکه در ۲۳ فروردین ماه امسال شورا از مجلس استعلام کرد، یادآور شد: مجلس اعلام کرد که دستورالعمل سازمان اداری و استخدامی فاقد وجاهت قانون است؛ ما دو بحث در این میان داشتیم که شورای توسعه مدیریت و منابع انسانی سازمان اداری و استخدامی چه وجاهتی دارد؟ از سویی دیگر مراجع رفع ابهام در مورد مصوبات مجلس، خود مجلس است نه دیگر مجموعه ها.
عضو شورای شهر تهران تصریح کرد: بر اساس اصل ۵۵ قانون اساسی و نظریه شورای نگهبان حدود صلاحیت در بودجه کل کشور منظور شده و در مؤسسات و شهرداری ها ناظر نیز بر بودجه کل کشور است در حالیکه شهرداری ها اعتبارات جاری را از دولت دریافت نمی کنند.
وی با تأکید بر اینکه نظارت بر عمکلرد مالی و سرمایه عمومی شهرداری در اختیار شورای شهر است مگر اینکه در قانون تصریح کنند و نام شهرداری ها آماده باشد، گفت: این قانون بعد از گذشت یک سال رضایتی ایجاد نکرده و پرسنل در ادارات احساس نگرانی می کنند. قرار بود قانونی که به شورای نگهبان رسید حال کارمندان را بهتر کند.
علوی با بیان اینکه وقتی اصل ماجرا اجرا نمی شود باید سایر امور را پیگیری کرد که چه وضعیتی دارند، یادآور شد: از شهردار تهران به عنوان نماینده مدیریت شهری در هیئت دولت می خواهم که این موضوع را پیگیری کرده و از حق کارمندان کشوری و لشکری دفاع کنند.
مهدی چمران رئیس شورای شهر تهران گفت: مجلس شورای اسلامی باید در خصوص ابهامات وارد عمل شود و من این کوتاهی را از مجلس می بینم.
مهدی پیرهادی هم با اشاره به حضور یک تیم کارشناسی در کنار شهردار تهران در سفر به چین به عنوان یک سفر پردستاورد حضور داشتند، اظهار کرد: مردم شهر تهران از این دستاورد بهره خواهند برد و سفری مؤثر است که برخی ابعاد آن کمتر مورد توجه بوده است.
وی با بیان اینکه مترو ترافیک و آلودگی را کاهش می دهد و سطحی را اشغال نمی کند، یادآور شد: مطلوبیت توسعه واگن ها یک مطلوبیت رضایتمندی در سفر و کاهش زمان برای مسافران را در پی خواهد داشت.
پیرهادی با اشاره به اینکه تعداد مسافران مترو در سال ۱۴۰۰ بالغ بر ۳۰۸ میلیون نفر و در سال گذشته ۴۰۹ میلیون نفر بوده است، خاطرنشان کرد: درصد افزایش ۳۳ درصد بوده و در سال جاری نیز نسبت به مدت مشابه ۹ درصد افزایش یافته است. اگر این اتفاق در دوره ششم مدیریت شهری با تدبیر رئیس و اعضای شورا به نتیجه نمی رسد با بحران جدی روبه رو می شدیم.
وی با بیان اینکه ۴۹۲ میلیون سفر در سال ۱۴۰۰ و ۶۶۴ میلیون سفر در سال ۱۴۰۱ در مترو به ثبت رسیده است، گفت: به ازای هر سفر در مترو ۲۲ سنت در مصرف سوخت صرفه جویی می شود که این تعداد سفر معادل هفت هزار میلیارد تومان بوده است.
پیرهادی خاطرنشان کرد: صرفه جویی در هزینه بهداشت ناشی از آلودگی هوا بیش از ۶۰۰ میلیارد تومان و هزینه صرفه جویی ناشی از استهلاک خودروها چهار هزار میلیارد تومان، صرفه جویی ناشی از کاهش خسارات تصادفات هزار و ۷۰۰ میلیارد تومان و در مجموع هزینه صرفه جویی هفت هزار و ۶۰۰ میلیارد تومان و با احتساب صرفه جویی در مصرف سوخت بیش از ۱۵ هزار میلیارد تومان صرفه جویی در هزینه ها صورت گرفته است.
وی با اشاره به تعیین تکلیف ۷۹۱ واگن و هزار دستگاه اتوبوس برقی، یادآور شد: دو تفاهم نامه خوب برای خرید ۱۰ هزار دستگاه تاکسی منعقد شده که تا ۲ ماه دیگر به قرارداد تبدیل خواهد شد و از سویی دیگر تفاهم ۱۰۰ هزار موتور سیکلت برقی نیز صورت گرفته که به قرارداد تبدیل می شود.
پیرهادی گفت: ۱۴ ایستگاه مترو در این ۲ سال به بهره برداری رسیده و عملیات حفاری خط ۱۰ مترو آغاز شده و ایستگاه پانزدهم یعنی ایستگاه پرند نیز به زودی به بهره برداری می رسد.